Курси підвищення кваліфікації за освітніми програмами: «Явище школи в музичному виконавстві та музикознавстві: історія та сучасність» та «Міжкультурна комунікація в багатокультурному просторі».

У червні у Центрі післядипломної освіти удосконалювали свою професійну майстерність викладачі Фахового коледжу культури і мистецтв (м.КАлуш) Фаховий коледж культури і мистецтв (м.Калуш) . Педагоги прослухали курси підвищення кваліфікації за двома освітніми програмами: «Явище школи в музичному виконавстві та музикознавстві: історія та сучасність» та «Міжкультурна комунікація в багатокультурному просторі».

Базовим завданням, яке переслідували учасники курсів за ОП «Явище школи в музичному виконавстві та музикознавстві: історія та сучасність», було вдосконалення професійної підготовки спеціальних фахових й науково- методичних компетентностей в сфері мистецтва. Доценти кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва факультету мистецтв ТНПУ ім. В. Гнатюка, Гиса Оксана Андріївна, Жулковський Богдан Євгенович та Водяний Богдан Остапович виступили з надзвичайно цікавими та змістовними доповідями. Доцент Гиса О.А. (Oksana Hysa провела екскурс життєвим шляхом та творчістю “львівського Моцарта”, композитора, який значний відрізок життя проживав та творив на теренах України, презентувала результати системного дослідження діяльності кафедр музикології Ягеллонського та Львівського університетів у ручищі ягеллонської традиції Польщі й України в оригінальному переломленні засад європейської музичної академічної освіти від часу їхнього заснування (1911 – 1912 рр.) – до початку ХХІ століття, простежила шлях становлення музикології як науки та навчальної дисципліни на теренах Польщі й Західної України. Доповідь доц. Жулковського Б.Є. була присвячена узагальненню досвіду підготовки здобувачів освітньо-творчого ступеня доктора мистецтва в Україні та дослідженню особливостей акредитації освітніх програм вищої та фахової перед вищої освіти з музичного мистецтва. Доц. Водяний Б.О. презентував результати дослідження типології та особливостей музичного виконавства на сучасному етапі.

Слухачі курсів за ОП «Міжкультурна комунікація в багатокультурному просторі» удосконалювали рівень своєї готовності до професійної діяльності в умовах трансформації суспільства, професійно-зумовлені особистісні якості для роботи в багатокультурному соціумі. Викладач курсів Пришляк Оксана Юріївна (Oksana Pryshliak, доктор педагогічних наук, доцент кафедри іноземних мов, презентувала аспектний аналіз міжкультурної комунікації, складові міжкультурної компетентності, моделі міжкультурної комунікації. Слухачі оволоділи вмінням аналізувати та толерувати культурні відмінності, демонструвати рівень власної міжкультурної компетентності, обирати адекватні моделі поведінки у взаємодії з представниками культур, попереджувати та врегульовувати міжкультурні конфлікти.

Дякуємо викладачам та слухачам за співпрацю!

Ми найкращі, а ви з нами!
Світлана Калаур
Юля Гейко
Наталія Гончарук
Oksana Hysa
Oksana Pryshliak

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *