Софія Пронь закінчила музичну школу №1 імені Василя Барвінського в м.Тернопіль  по класу «Бандура». 
У 2012 р. вступила у Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької на відділ «Народні інструменти» по класу «Бандура».
У 2017 р. вступила на  факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка , спеціальність – «музичне мистецтво» та здобула диплом бакалавра. 
У 2019 році вступила у магістратуру факультету мистецтв ТНПУ ім. В. Гнатюка, де отримала диплом магістра, здобувши професійну кваліфікацію «Викладач музичного інструменту (бандура)», підтвердивши її успішним сольним магістерським концертом. 
У 2021 році вступила в аспірантуру факультету мистецтв ТНПУ ім. В.Гнатюка за спеціальністю 025 Музичне мистецтво. 
Софія Пронь працює в напрямку вокально-інструментального виконавства (бандура). У складі ансамблів «TaRuta», «Berizka», «Заграва» дуеті бандуристок «Калина», також сольно гастролює країнами Європи (Польща, Німеччина, Франція, Швейцарія, Бельгія) з метою популяризації української музики та культури. Бере активну участь у благодійних мистецьких проектах, концертах, фестивалях та інших культурно-мистецьких заходах в Україні та за кордоном.