Марія Водяна з 2019 року працює артисткою камерного та академічного симфонічного оркестрів Тернопільської обласної філармонії. Її основна творча реалізація пов’язана з концертною діяльність цих колективів. Також у  творчому доробку Марії Водяної сольний концерт, перемога у ІІІ-му Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв “Лиманські зорі” (лауреат І ступеня в номінації “інструментальне мистецтво/струнні інструменти”) виступи на концертах  як сольно, так і у складі струнних дуетів та квартетів.
Марія Водяна активно бере участь у закордонних концертних гастрольних турах у складі оркестрів Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської філармоній та інших колективів.
Зокрема, з 2018 по 2022 рр. брала участь у концертних гастрольних поїздках в Китай, ГонКонг, Маккао, Францію, Бельгію, Андору у складі колективу “Les cordes et voix magiques d’Ukraine”під керівництвом Губ’яка Д. В. 
У 2022 році  з оркестром Чернівецької обласної філармонії (диригент Созанський Й.Й.) бере участь у гастрольній поїздці до Кореї. У цьому ж році – гастрольна поїздка країнами Європи (Німеччина, Швеція, Данія, Швейцарія, Нідерланди, Чехія, Італія, Іспанія, Франція). 
​2023 рік – гастрольна поїздка у Корею із колективом «Quattro Corde» Івано-Франківської обласної філармонії ( керівник Анджела Приходько).

Анотація до відео-фрагменту
Г. Ф. Гендель «Пасакалія». Виконують Марія Водяна і Тарас Видиш. Фрагмент концерту з нагоди 79-річчя Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.


Анотація до відео-фрагментів концертних виступів
1-2. Концертний тур у Кореї в складі Івано-Франківського колективу «Quattro corde», керівник Анжела Приходько. 
3. Е. Блох «Єврейська сюїта». 
4. Уривок з опери «Наталка Полтавка». Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії. 
5. Концерт до 20-річчя камерного оркестру Тернопільської обласної філармонії.
6-7. Концертний тур країнами Європи 2023 у складі Чернівецького симфонічного оркестру, диригент Йосип Созанський. 
8. Струнний квартет 4Summer «Misty» у складі
9. Концерт Назарія Пилатюка з симфонічним оркестром Тернопільської обласної філармонії, диригент Мирослав Кріль.
10. О. Герасименко «Сповідь», акомпонує Дмитро Губʼяк. 
11. Концертний тур містами Франції у складі колективу «Les cordes et voix magiques d’Ukraine», імпровізація на українські теми.
12. «Гуцулка Ксеня» струнний квартет 4Summer